فیزیک چیست؟

فیزیک را میتوان علم مطالعه همه چیز دانست، چرا که این شاخه علمی از تعامل ریزترین ذرات جهان که ذرات زیر اتمی باشند تا بررسی کیهان را شامل میشود.
تا حدود قرن 19 میلادی دانشمندان فیزیک را در قالب مفهوم فلسفه طبیعی مطالعه میکردند، فلسفه طبیعی ترجمه واژه لاتین “Natural philosophy” است که به معنای علوم مطالعه فیزیک، شیمی، زیست شناسی، انسان شناسی و … بوده است.
اما پس از گذشت پیشرفتهای قابل ملاحظه در زمینه مطالعه فیزیک، این شاخه علمی به صورت مستقل مورد مطالعه و تدریس قرار گرفت، اما به دلیل ماهیت مهم و اساسی آن هنوز هم مطالعه آن در کنار سایر رشتههای علمی و در قالب تخصصهای میان رشتهای مانند بیوفیزیک، شیمی کوانتومی و … ادامه دارد.
امروزه ما میتوانیم مطالعه فیزیک را به سه بخش کلی تقسیمبندی کنیم:
- فیزیک کلاسیک: که شامل مباحث مکانیک کلاسیک، ترمودینامیک و مکانیک آماری و همچنین الکترومغناطیس کلاسیک است. این بخش از دنیای فیزیک به تعاملات بین اجسام معمول و نحوه عملکرد آنها میپردازد.
- فیزیک نسبیتی: فیزیک نسبتی خود به دو بخش نسبت عام و نسبیت خاص تقسیمبندی میشود که از جمله کوششهای آلبرت اینشتین در زمینه ارتقاء علم فیزیک بوده است. به طور خلاصه میتوان نسبیت عام به تعامل بین قانون گرانش و اجسام؛ و نسبیت خاص را به قوانین مکانیک در سرعتهای نزدیک به سرعت نور دانست.
- فیزیک کوانتومی: فیزیک کوانتومی یکی از شاخههای بسیار مدرن فیزیک است که به بررسی قوانین مکانیک، الکترودینامیک در ابعاد زیر اتمی میپردازد.